Pagini

duminică, 11 noiembrie 2012

Ziua Internationala a Zonelor Urbane


Aceasta zi se sarbatoreste in fiecare an pe data de 7 noiembrie.
      Invitat de la ARPM Bacau, d-na consilier Ionos Maria a facut o prezentare power point referitoare la problema urbanizarii si efectele ei asupra evolutiei durabile a societatii. S-a prezentat aparitia si evolutia oraselor din antichitate pana in epoca contemporana. Daca acum douazeci si ceva de ani existau doar doua metropole cu peste 10 milioane de locuitori (New York si Tokyo), astazi sunt peste 20 de astfel de aglomerari umane.
S-au marcat binefacerile pe care le are populatia de pe urma urbanizarii, dar si efectele negative ale acesteia: aglomerare umana, trafic intens si epuizant, poluare fonica, poluare atmosferica si de aici, stres, oboseala, anxietate etc.
      Elevii scolii au mai aflat ca oamenii secolului XXI au datoria de a gasi solutia pentru o urbanizare in care mediul sa fie protejat.
    La activitate au participat elevi de la clasele a VI-a si a VIII-a insotiti de urmatoarele cadre didactice: dir., prof. Vieru Florentina, coordonator Eco –Scoala, prof. Nela Rusu si prof. de geografie, Balan Daniela.
                  Coordonator Eco –Scoala, prof. Nela Rusu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu